EN

Продукти от мрежа за данни

Начало>Индустрии, които обслужваме>Продукти от мрежа за данни

Данни и мрежа


Когато става въпрос за продукти за мрежи за данни, има различни типове тестери за различни видове технологии и различни тестове, които могат да отстраняват различни проблеми. Quality Defender ви предлага решения за инспекция на RJ45 Ethernet кабели, пач панели, сървърни шкафове, които ви осигуряват спокойствие, ако не сте сигурни какъв е статусът на качеството на продуктите, които трябва да бъдат изпратени до вашите складове.  

Предлагаме ви проверки на място с тестове по-долу, при условие че вашият доставчик разполага с подходящи и добре калибрирани тестери за тестване на ключовите точки за качество:
   
Извод/непрекъснатост: Тестването за непрекъснатост или непрекъснатост на съпротивлението се отнася до непрекъснатия път за протичане на тока в затворена верига. Тестерът за непрекъснатост също ще ви позволи да проверите дали електрическите токове могат да протичат между две точки.

Тестер на съпротивление: Това е измерването на противопоставянето на проводника спрямо електронен ток, което се измерва в ома. Когато има съпротивление, токовият капацитет ще намалее с увеличаване на дължината на проводника. Това означава, че колкото по-дълъг е кабелът, толкова по-малък е токов капацитет. Повечето професионални тестери имат способността да измерват ома и могат да отчитат съпротивлението.

Загуба при вмъкване: Това по друг начин е известно като загуба на мощност в обратен сигнал, когато устройство е вкарано надолу по линия на оптични влакна. Когато предаваният сигнал се отразява от компонентите на връзката, това причинява загуба на вмъкване.

СЛЕДВАЩИЯ: Това съкращение означава "престъпни смущения в близкия край", което е повреда или смущения между два проводника вътре в кабела. Това може да се случи, когато проводниците в кабел с усукана двойка се пресекат. Смущението е измерване на смущенията, причинени от една усукана двойка при пресичане на жични двойки. Тестването за NEXT може да бъде трудно, когато някои двойки вътре в кабела преминават, а други се провалят, което ви кара да тествате всеки проводник поотделно.

PS СЛЕДВАЩА: „Кръстосаните смущения в близкия край на сумата на мощността са измерване и разширение на NEXT, тъй като се прилага в краищата на четирижилния кабел с усукана двойка.

ACR-F: „Съотношение затихване към кръстосани смущения – далечен край“ Гарантира, че кабел с усукана двойка получава сигнал в приемащия край на кабела, за да се увери, че няма други смущения от други двойки кабели. ACR-F се измерва от мрежови тестери в децибели. Мрежов тестер може да изчисли мощността на сигнала, предаван в единия край на връзката на усукана двойка.

PS ACR-F: „Затихване на сумата на мощността до далечния край“: Разликата между PSNEXT и затихването в най-далечния край на кабела. PS ACR-F изчислява сумата на мощността на отделна двойка ACR-F.

ACR-N: „Коефициент на затихване към кръстосани смущения – близо до край“: Това е измерването, което ще покаже кога предаванията на сигнала са по-силни от смущенията, причинени от кръстосаните смущения в края на кабела.

PS ACR-N: Това е съкращение от затихване на сумата на мощността до кръстосани смущения-близък край и описва сумата на мощността, която е натрупването на затихване в рамките на четири проводника.

Загуба за връщане: Това се случва, когато кабелът получи малки вътрешни запушвания на сигнала, причинени от отражения, които се изпращат обратно към предавателя, докато е на път към приемника. Загубата на връщане обикновено се случва в кабели, които имат неравностойни накрайници поради лошо кримпване. Освен че причинява лошо предаване на сигнала, ако размерът на връщащата загуба в кабела е твърде голям, това може да доведе до неуспешна оценка на кабела при тестване. Тестовете за загуба на връщане се измерват в децибели. Уравнението за обратна загуба за кабелен канал Cat 5e е: RL = 10 log10(Pout/Pin) Честотата (в MHz) 1< f <20 е равна на категория 5e (dB) 17. 20

Загуба на пакети/прекъсване
Когато получите смущения и нежелан сигнал във вашия кабел, имате това, което се нарича кръстосани смущения. Тези заболявания вървят ръка за ръка с това, което е известно като загуба на пакети, което може да осакати данни и да наруши силата на сигнала. Тези два проблема могат да причинят хаос във вашата мрежа, но за щастие могат да бъдат тествани с мрежов тестер, който има инсталиран софтуер за управление на тестове.

Тестери за непрекъснатост и ток
Ако трябва да тествате напрежение, ток или непрекъснатост, можете да го направите с електрически тестер. Този тип тестер ви позволява да тествате кабели с помощта на волта, тока или ома, докато проверявате за късо съединение в кабела. Тестерите могат автоматично да измерват AC/DC волта и тока цифрово, често в рамките на няколко секунди.

Тестери за генератор на тон
Тон генераторите обикновено идват с усилвателна сонда и могат да тестват непрекъснатостта на кабела, използвайки аудио, като изпращат тон надолу по група проводници, докато усилвателят получава този тон и отделя дефектни проводници в усукани двойки. Генераторите на тонове могат да проверяват за активни портове, да проверяват за проблеми в далечните краища на кабелите и дори могат да преразпределят неизползвани портове.

Кръпка
Умен
Сървър
Пач-кабели
Контакти