EN

Industry News

Начало>Статии>Industry News

Недостиг на чипове

Време: 2021-05-18 Хитове : 121

图片 2

Глобалният недостиг на полупроводникови чипове, малките устройства в сърцето на всяка електронна джаджа, има вълнообразен ефект в по-широката индустрия за потребителска електроника и анализатори казват, че свиването може да продължи до 2021 г. и до 2022 г., предвид множеството фактори.

 

На 19 март избухна пожар във фабрика, собственост на Renesas Electronics Corp в Хитачинака, префектура Ибараки, северно от Токио, като повреди 23 машини, използвани в производството на чипове. Нещастният инцидент усложни недостига на чипове, тъй като базираната в Токио компания владее близо една трета от световния пазарен дял за микроконтролерни чипове, използвани в автомобили, и е вторият по големина производител на автомобилни чипове в света след базираната в Холандия NXP Semiconductors NV.

 图片 4

Тъй като индустрията все още не е усвоила този удар, се появи нова криза. Този път в Тайван, където резервоарите пресъхват, тъй като островът преживява най-тежката си суша от 56 години. Очаква се недостигът на вода да задълбочи и без това остър глобален недостиг на полупроводници, като се има предвид факта, че Тайван е дом на някои от най-големите и напреднали високотехнологични леярни в света, които са изключително водоемки.

 图片 5

В понеделник 10th През май 2021 г. Малайзия наложи ново национално блокиране, тъй като страната се бори с нарастването на случаите на коронавирус, което влоши съществуващите прекъсвания на веригата за доставки, тъй като Малайзия играе важна роля в световната промишленост за производство на полупроводници. Президентът на Малайзийската асоциация на полупроводниковата индустрия (MSIA) Датук Сери Вонг Сиу Хай казва, че глобалният недостиг на чипове няма да бъде решен за една нощ, независимо от агресивните глобални инвестиции за увеличаване на капацитета.

图片 3

Световният недостиг на полупроводници ще продължи до 2021 г. и се очаква да се възстанови до нормалните нива до второто тримесечие на 2022 г., според Gartner, Inc. „Недостигът на полупроводници ще наруши сериозно веригата на доставки и ще ограничи производството на много видове електронно оборудване през 2021г