EN

Industry News

Начало>Статии>Industry News

Цените на стоманата в Китай падат за 3 -ти ден след постигане на рекорди

Време: 2021-05-17 Хитове : 42

图片 1


Стоманената арматура на фючърсната борса в Шанхай за доставка през октомври падна с 2.8% до 5,599 869.75 юана (6,171 долара) на метричен тон, което се сравнява с рекордно високо ниво на затваряне от 13 XNUMX юана миналата сряда, XNUMXth Май 2021.

 

Горещовалцуваните рулони, използвани в производствения сектор, се понижиха с 4.4% до 5,992 6,683 юана за метричен тон, за разлика от рекордното затваряне от XNUMX XNUMX юана миналата сряда.

 

Нарастващите цени на стоманата принудиха някои строителни фирми и производители да забавят покупките на метал. Увеличаването на цените на стоманата силно ерозира рентабилността на износните предприятия, тъй като те не могат да прехвърлят увеличените разходи на своите клиенти със същата скорост като нарастващите цени на суровините.  

 

Регулаторите в градовете Шанхай и стоманения център Таншан в петък също предупредиха местните мелници срещу ценообразуване, тайни споразумения или други нередности, които биха могли да нарушат пазарния ред, което се очаква да помогне за задържане на цените.